Hei, jeg heter Niveea…

…og jeg holder til i min egen lille koselige verden:)

Dokument 2 ..”satt på venteliste”……. sett med mine grønne øyne…. oktober 17, 2007

Lagret under: Ukategorisert — @ 4:12 pm

Jeg så dokumentaren på tv 2 tirsdag kveld. Om å være dødssyk, og vente på livreddende organer. Det er det sterkeste programmet jeg har sett på lenge.

Dette er rike Norge, som er ett av verdens beste land å leve i. Det kan øremerkes 100 millioner til formålet om det skulle være, men det er fånyttes så lenge det ikke når ut til folket… Folk må få lov å stille seg selv spørsmålet, folk må få ha en mening, de må få bruke tid. Men vi må VITE mer, vi må LÆRE og vi må bli VANT til debatten. Det må fram i dagen, det må inn i helsevesenet på en annen måte enn idag. Det er ofte for sent å begynne å diskutere det når en ulykke har skjedd og de pårørende er trengt opp i et hjørne av sorg, savn og maktesløshet.

Ingen liker å forberede seg på sånne ting, og det er noen etisk/ moralske spørsmål som er vanskelige å ta standpunkt til. Det kan f.eks ha med livssyn å gjøre. Men tenk over det. Snakk med de nærmeste! Si til deg selv:-Dette har jeg tenkt over. Det er heller ingen skam å si: dette vil jeg ikke!  Det er også viktig!  Det er det enkelte menneskets valg. Det er et ømtåelig tema! 

Jeg har tatt mitt standpunk for mange år sident. Skulle ulykken hende meg, ønsker jeg virkelig at noen skal få muligheten til å leve videre, om spørsmålet reises. Men man skal respektere alles valg.  

Så er det selvsagt like viktig at leger og annet helspersonell har ressurser og kompetanse til å gjøre inngangen til dette tøffe temaet bredere.

HUSK:

Det er et UTROLIG viktig standpunkt. Uansett. 

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

 

 

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00